Self-care rutine

Mange af os glemmer at tage hånd om os selv. Vi er gode til at vise og yde omsorg overfor vores medmennesker, men vi er dårlige til egenomsorg. Vi skal tage vare på os selv med adfærd, der fremmer sundhed. Det vises ved daglige valg af mad, motion, søvn og pleje.

Den indre omsorg

Der findes utallige af ting, som vi kan lave, hvor vi viser egenomsorg for vores indre. Det gælder især om at fjerne alt stress fra din hverdag. Dette kan være rigtig svært for nogen, som bare lever i en lidt stresset hverdag. Men et godt sted at starte er, hvor du sætter fokus på din søvn. Det er vigtigt at man får mindst 8 timers søvn hver dag, som ikke bliver afbrudt for meget. Undgå derfor at drikke koffein lige op til du skal i seng. Hvis du er aktiv i løbet af din dag, vil du også opleve af du ikke har meget energi om aften, hvor du skal sove. For hvis du husker at være aktiv, vil du opleve en bedre søvn. Derudover er det også altafgørende for dit velvære at dyrke motion. Det kan være alt fra en hyggelig gåtur om aften til en løbetur.

Efter at du har været aktiv, kan du bruge massageapparater, som vil få den ned i gear. Det vil være en god idé at bruge dem inden du skal sove, så du på den måde også kan få en god søvn.

Maden som vi indtager i løbet af en dag, er altafgørende for, at vi kan fungere. Men det betyder også, at man skal huske at indtage det rigtige. Der findes dertil utroligt mange guides til hvad du skal spise og hvornår. Men du ved bedst selv, hvad du har brug for. Ellers kan du med fordel læse dig til det. Hertil skal du huske at give en krop en masse væske, så du ikke bliver dehydreret.

Den ydre omsorg

Ligesom det er vigtigt at have egenomsorg for vores indre, er det også vigtigt at passe på vores ydre. Som motion giver godt velvære for dit indre, kan det også ses udenpå.

Huden er vores største organ, og vi skal derfor passe godt på det. Der findes utallige af plejeprodukter, som vi kan benytte os af. Det gælder derfor om at finde den helt rigtige, som passer til dig og din krop. Giv dig selv tid mindst én gang om ugen, hvor du kan lave en self-care dag. Her kan du få gjort gode ting for dig og din krop, som du vil få glædelig gavn af senere. Det er også en vildt rar følelse bagefter.

Så tag et langt bad og fokusere på dig selv.