Optimér din træning

Mange af os dyrker motion på den ene eller den anden måde i vores fritid. I en travl hverdag kan det være svært at sætte tid af til at få trænet, og derfor er det vigtigt at optimere den tid, som man har. Det kan gøres på adskillige måder, men det vigtigste er, at man ikke overbelaster sin krop. Derfor er de nævnte metoder også valgt ud fra det princip, at det skal være noget, som alle har mulighed for. Så er det tid til at optimere din træning, om det er 20 minutter eller tre timer hver dag? Så læs med her.

Sæt mere vægt på

Mange af os bruger kun vores kropsvægt, når vi træner. Det er dog muligt nemt og sikkert at øge vægten i sin træning uden at belaste bestemte dele af kroppen. En taske eller mere vægt i lommerne kan belaste ryg og hofter, og derfor er der udviklet en vest, der fordeler vægten mere ligeligt. Blandt de bedste på markedet finder du KINETIK VX1, som er en vægtvest, der kan justeres, så den passer lige til din krop. Her kan man også justere vægten, der pålægges til mellem 1 og 15 kg. Det er en utroligt velfungerende og samtidig skånende måde at træne på, når man påbegynder sin træning med vægtvest. Er du i tvivl om, hvorvidt en vægtvest kan være noget for dig? Så læs mere om deres vægtvest her.

Højere intensitet

Selvom det kan være fristende at lunte en tur eller trille afsted på cyklen, så kan du faktisk optimere din træning ved at intensivere den. Det vil sige, at du skal have pulsen højt op og hjertet i gang med at slå hurtigere. En høj intensitetstræning kan nemlig være med til at forbedre din forbrænding af kalorier, så du kan komme i endnu bedre form. Der findes mange forskellige måder at lave intensiv træning på, men det vigtigste er, at kroppen er godt varm inden. Mange skader opstår som følge af, at kroppen ikke har været varm nok, inden træningen påbegyndes.

Restitution

Din krop har brug for at komme sig og hvile. Det kan lyde banalt, når træning jo er med til at styrke kroppen, men det slider også på den. Derfor er det vigtigt at lade den genopbygge sig selv, inden du går i krig med træningen igen. Husk derfor altid at lytte efter din krop, så du ved, hvornår du bør slappe af og hvornår du bør træne.