Ting jeg gør hver aften

Efter en lang dag på arbejde kan man godt mærke, at man er blevet træt. Det betyder også tit, at man går forholdsvis tidligt i seng efter man har fået noget aftensmad. Det er dog vildt vigtigt og kan gavne en rigtig meget på sigt, at man får sig en god rutine om aften. Ligesom rigtig mange af os har en morgenrutine, hvor vi helst ikke skal komme ud af den, så er en aftenrutine og klogt. Her kan du få udrettet ting i dit eget tempo, og du har ikke travl med noget. Det her er min aftenrutine, som jeg har fundet, og som fungerer godt for mig.

Det hele starter med self-care

Det er en selvfølge for mig, at jeg skal passe på mig selv og min hud. Det er om aften, at jeg finder tiden og overskuddet til at få gjort noget. Det starter typisk med, at jeg går i bad og bliver renset. Så hopper jeg i en dejlig og behagelig pyjamas, hvor jeg sætter mig et rart sted. Jeg lægger en ansigtsmaske, mens jeg ordner og klipper mine negle. Herefter kan jeg lave alt fra at farve bryn, lægge neglelak og generelt bare være omhyggelig med min hudplejerutine. Efter man har været i bad og lave self-care, føles det så rart. Man føler sig ren og klar til dagen efter. Jeg finder også altid gerne mit tøj om aften, så jeg ikke risiker at få tøjkrise om morgen, hvor min rutine er lidt mere tidspresset.

Få slappet af

Efter at jeg har passet min self-care rutine, laver jeg mig typisk en kop kaffe. Den nyder jeg gerne foran fjernsynet, hvor jeg sætter min yndlingsstreaming på. Det kan være alt fra en god serie til en god film. Jeg sørger for at prioritere at få slappet af om aften lige inden jeg skal sove. Det er vigtigt for mig, så jeg ikke føler, at der er run på hele tiden. Massage er behageligt, og jeg benytter mig også af det, når jeg skal slappe lidt ekstra af. Det gør også, at jeg bedre kan sove om natten, hvis jeg har nået at få slappet af. På den måde kan jeg også gå lidt tidligere i seng, end hvis jeg ikke havde noget det. Så vil jeg først slappe af og se fjernsyn, når jeg burde sove. Det er nemlig vigtigt at få sove i ordentlig tid, så man ikke er træt dagen efter. På den måde kan man også bedre passe ens arbejde, og have overskud til fritidsaktiviteter bagefter.