Hyggelige aktiviteter at lave i Roskilde på en Søndag

Besøg Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er en af Danmarks mest betydningsfulde kirker og er hjemsted for en af Europas største samlinger af kongegrave. Gå en tur indenfor i kirken og betragt det imponerende bygningsværk. Gå rundt i kirken og lær om dens historie og arkitektur.

Oplev Vikingeskibsmuseet

Roskilde er kendt for sin berømte Vikingeskibshavn, og Vikingeskibsmuseet er det perfekte sted at opleve denne del af Danmarkshistorien. Museet huser fem genopbyggede vikingeskibe, som du kan se og lære om, samt en masse sjove aktiviteter.

Gå på opdagelse i byens gader

Roskilde er en charmerende by med en rig historie, og den bedste måde at opleve den på er at gå rundt i byens gader og stræder. Gå en tur langs Roskilde Fjord,  gå langs hovedstrøget og besøg de hyggelige caféer og butikker, og oplev den unikke atmosfære byen har at byde på.

Spis en god søndagsbrunch

Der er mange gode spisesteder i Roskilde, både centralt i byen omkring hovedstrøget og domkirken, samt i nogle af de mindre gader. At gå ud og spise brunch er en af de hyggeligste aktiviteter man kan lave om søndagen og Roskilde byder op rigtig mange gode brunch steder. Se denne liste hvis du vil have inspiration til hvor du kan gå ud og spise brunch i Roskilde.

Is på havnen

Er vejret godt er der ikke noget mere hyggeligt end at tage en tur på havnen og spise en is. På Roskilde Havn er der både en Paradis Is og du kan købe is i havnekiosken. Nyd en lækker is i solskinsvejret på havnen imens livet går forbi.

Sejltur på Roskilde Fjord

Når du er færdig med at spise is kan du passende tage ud på en flot sejltur på Roskilde Fjord. Du kan f.eks. sejle med Sagafjord som er en sejltur på et flot gammelt skib, med mulighed for spisning eller kaffe og kage ombord. På Vikingeskibshavnen kan du også komme ud og sejle i et originalt 1000-år gammelt vikingeskib.