Bitcoin-hobby

Min nye aktivitet i fritiden (lidt nørdet)

Hvis du har fulgt med på min blog i et stykke tid, så ved du nok godt, at jeg kan være lidt af en nørd til tider. I forbindelse med dette har jeg fået en ny hobby, og min hobby har faktisk været et af de mest omtalte emner i starten af dette år. Hvis du ikke allerede har gættet det, så kan jeg røbe, at der er tale om kryptovalutaer. Nu tænker du nok, at det er lidt sent at være med på den bølge, men det behøver ikke udelukkende at handle om investeringer. Der er også det aspekt af det, hvor man lærer en masse nye ting. Eksempelvis er jeg i gang med at kigge på sproget Solidity, som måske kan bruges til noget andet, som jeg går og laver.

Hvad med investeringer?

Jeg har ikke investeret endnu, men hvis du spørger mig, så ville jeg investere i bitcoin. Det er den største, og så er det også den mest kendte valuta inden for kryptovalutaer. Det kan være, at jeg gør det næste gang jeg får løn. Måske skulle jeg sætte mig lidt mere ind i tingene, fordi det er stadigvæk lidt nyt for mig, og det skal det vel helst ikke være, hvis man skal investere penge i det.

Nogle ting som du måske ikke lige vidste om krypto

Der er rigtig mange ting, som jeg har lært i løbet af det seneste stykke tid, som jeg ikke tror,de fleste egentlig er klar over. For det første, så er det investeringer med meget høj risiko, og folk har det med at undervurdere risikoen – samtidig med at de overvurderer deres egne evner. Mange glemmer desværre også at man skal betale skat af sin fortjeneste på bitcoin. Det gør det desværre ikke så attraktivt at investere sine penge, som det ellers kunne have været. Men sådan er det, hvis man bor i Danmark, så skal man selvfølgelig betale skat i Danmark. Boede du i et andet land, så ville det nok være andre regler, der gjorde sig gældende. Der er visse lande i verden, hvor man ikke skal betale skat af sine bitcoins. Det kommer nok aldrig til Danmark, men man har vel lov til at håbe på det usandsynlige. Tidligere var det meget svært at betale skat af sine bitcoins, men i dag er det blevet meget nemmere, fordi man kan generere en bitcoin skatterapport på få minutter ved at oprette sig på diverse sider.